В Івано-Франківську зросла кількість хворих на ГРВІ. За минулий тиждень кількість хворих зросла з 1500 до 1958 осіб, пишуть "Версії".

"В основному 80-82% – це діти до 18 років, з них 32-35% школярі. Вакцина від грипу частково вже є у медзакладах. Втім, за минулий тиждень вакцинувалися від грипу тільки 60 осіб. Це небезпечне захворювання, адже минулого року померла вагітна жінка", – каже очільниця управління охорони здоров'я Івано-Франківської міської ради Марія Бойко

Медики заспокоюють, що епідеміологічний поріг ще не перевищено. На 100 тисяч населення хворих - 200 осіб. Епідпоріг 926 осіб/100 тисяч населення. Тобто зараз захворюваність в 4 рази нижча.

"Втім, для грипу характерно, що ми можемо за два тижні досягти епідпорогу. Оскільки зараз у школах канікули, то пік захворюваності припаде на середину-кінець грудня. Тому прошу всіх про це пам'ятати і вакцинуватися", – закликає медик.

Лікарі пропонують робити вакцинацію проти грипу до початку активної захворюваності. Також, врачі рекомендують вакцинуватися впродовж сезону, адже імунітет проти грипу виробляється впродовж двох тижнів.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

В МОЗ наголошують, що Україні загрожує 4 віруси грипу: "Канзас", "Брісбен", "Колорадо" і "Пхукет". Щоб уберегтись від небезпечних вірусів лікарі радять щепитися двома вакцинами: "Джісі Флю" (Південна Корея) та "Ваксігрип Тетра" (Франція). Перша вакцина захищає від трьох вірусів грипу, так звана тривалентна вакцина, дозволена для дітей. Друга – захищає від чотирьох вірусів грипу, вакцинування дозволене з 3-ох років.

Франківські аптеки вже запаслися вакцинами проти грипу. Середня ціна вакцини близько 300 грн.

Перед тим як робити щеплення необхідно звернутися до лікаря.

Щоб уникнути захворювання на грип, лікарі радять дотримуватися простих порад:

  • мийте руки і не торкайтеся обличчя
  • дотримуйтеся чистоти, провітрюйте приміщення
  • розвивайте корисні звички (здоровий сон, фізична активність, пийте воду, їжте поживну їжу)
  • тримайте дистанцію (якщо захворіли ви – залишайтеся вдома, якщо хтось поруч – уникайте близького контакту)

Нагадаємо, Запоріжжя атакував грип, хворих більшає з кожним днем: що радять медики

Як повідомляв раніше Знай.ua, лимони не допоможуть: львів'ян атакують потужні віруси, як не потрапити до списку хворих

Також Знай.ua писав про те, що вакцинуватися чи ні? Колега Супрун з Дніпра розвіяв популярні міфи про щеплення