На Івано-Франківщині планують відкриття Парку льодовикового періоду. Відкриття заплановано у селі Старуня, 26 жовтня в межах фестивалю "ТопіаріАрт-Раут".

Про подію повідомив начальник відділу туризму та міжнародної технічної допомоги Управління міжнародного співробітництва, євроінтеграції, туризму й інвестицій Івано-Франківської ОДА Віталій Передерко на своїй сторінці в Facebook.

"Громада (села Старуня Івано-Франківської області – ред.) запрошує на фестиваль "ТопіаріАрт-Раут", на справжню вечірку в стилі Льодовикового періоду. Не пропустіть, це буде неймовірно! Мета проекту зрозуміла – забезпечити модифікацію історико-культурної спадщини с. Старуня, створивши парк Льодовикового періоду в стилі топіарі", – йдеться в дописі Передерко.

Недаремно, відкриття запланували саме в селі Старуня, воно є геологічною пам'яткою природи загальнодержавного значення в Україні, розташована на 7 горбах дорогою на Буковель. Село відоме тим, що саме тут розташовані єдиний в Україні діючий грязьовий вулкан та 19 стоянок первісних людей.

Сільський голова села Старуні Іван Мосюк розповів, що фестиваль "ТопіаріАрт-раут" спрямований розвивати культурні смаки туристів та місцевих мешканців. Парк Льодовикового періоду буде представлений публіці, як театралізована вистава. Там можна буде побачити 4 великі (мамонт, носоріг, олень та тигр) і декілька малих топіарі-скульптур та одна стоянка людей Льодовикового періоду.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше
Показати ще

Але не виставками єдиними, відвідувачі, також зможуть послухати українські фольк-гурти, подивитись стилізовані танцювальні номери, вогняне шоу, ЗD-шоу доповненої реальності, шоу мольфарів.

Нагадаємо, останнє шоу перед сном: у Вінниці на зиму прощаються із знаменитими фонтанами

Як повідомляв раніше Знай.ua, Гоголь Night: як відривалася вінницька молодь на найкрутішому фестивалі року, - потужні фото

Також Знай.ua писав про те, що хмільні вихідні у Львові: українців запрошують на фестиваль сиру і вина