Міністр закордонних справ України оголосили про масштабний обмін ув'язненими між Україною та Росією. В списку "Об'єднання родичів" вже 93 прізвища.

У список пощастило потрапити франківцю Миколі Шиптуру, повідомляє "Радіо Свобода".

Чоловік був на Майдані із самого початку революції, брав участь у демонстраціях, охороняв КМДА. 2014 року, він із іншими активістами Євромайдану, їде до Криму, щоб підтримати акцію до 200-ліття з дня народження Тараса Шевченка.

І вже 2015 року Микола Шиптур сидів на лаві підсудних, як особа, що прибула в Крим для агресивного протистояння проти "волевиявлення" кримчан на "референдумі". Також, чоловіка звинуватили, що він стріляв по представникам самооборони. Підконтрольний Кремлю суд у Севастополі засудив його до 10 років позбавлення волі з відбуванням покарання в колонії суворого режиму. Після апеляції термін ув’язнення зменшили до 9 років.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

МЗС України внесла Миколу Шиптура в список тих, кого російська влада незаконно утримує.Можливо, скоро чоловік побачить сім'ю.

Нагадаємо, американець, який захищав Україну на Донбасі, опинився за ґратами: перші подробиці

Як повідомляв раніше Знай.ua, ДБР допитає всіх звільнених моряків: стала відома причина, "без винятку"

Також Знай.ua писав про те, що залишила серце в Криму: франківчанка 5 років намагається вирвати коханого з лап Путіна