На Прикарпатті знайшли документи ще за часів УПА. Архіви складають звіти підпільників та підрозділів з Івано-Франківської, Тернопільської та Львівської областей. Повідомляє " Корреспондент.net".

Невідомі архіви документів знайшли в Стратинских лісах, Рогатинського району Івано-Франківської області. Їх знайшли місцеві жителі та передали знахідку відповідним органам для подальшого детального вивчення.

Не всі архіви добре збереглись, частина знайдених документів в поганому стані, що їх скоріше за все не вдастся реставрувати. Але, інший архів відмінно зберігся. Як було виявлено, що це є документи 1945-1946 років, вони раніше були не відомі, і основа кількість документів з території Івано-Франківська. Загалом вони містять звіти про діяльність ОУН і УПА в Закерзонні (зараз це Польща) і частина паперів польською мовою.

Дослідники також виявили документи на тему виборів у Верховну Раду УРСР. Ці вибори відбулися 10 лютого 1946 року. Знайдені архіви ще будуть вивчати та скоріше за все помістять до музею.

Нагадаємо, знайдено свідчення найжорсткіших у світі тортур, розумом не збагнути: розіп'яли, проткнули і обезголовили

Популярні новини зараз
Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку
Показати ще

Як повідомляв раніше Знай.ua, хоробрий воїн і справжній франт: вчені розкопали сенсацію на Мамай-горі під Запоріжжям

Також Знай.ua писав про те, що на морському дні відшукали римські запаси кетчупу: зберігалися 2 тисячі років