На Прикарпатті починається епідемія грипу, за минулий тиждень кількість хворих на гострі респіраторні вірусні захворювання зросла на 30%. Повідомив місцеви канал "402".

В Івано-Франківську почастішало звернень на різні вірусні захворювання, лікарі запевняють, що рано починати паніку. Кількість хворих зросла, скоріше за все, через різкі зміни погоди.

"Всі вони починаються однаково: з нежиті, загальної слабкості, температури тіла 37 – 37.5, зниження працездатності. При цьому може бути чхання, дискомфорт у горлі", – розповідає директорка медичної установи Ольга Савчук.

Лікар наголошує, що як тільки відчуваєте слабкість та різке погіршення здоров'я, обов'язково, потрібно йти до лікарні.

"Всі ГРВІ поділяються на два типи: одні лікуються противірусними препаратами, інші, коли вже є захворювання з боку рота/горла, антибіотиками. Тому необхідно, якнайшвидше, звернутися до лікаря, аби визначитися із тактикою лікування", – пояснює Савчук.

Популярні новини зараз
Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Якщо лікування відбувалось правильно, то хворий за два-три дні відчуває себе набагато краще.

Медики закликають, уникати людних місць, постійно мити руки, провітрювати приміщеня, якщо поруч людина кашляє або чхає, не зайвою буде маска.

Нагадаємо, масове отруєння людей у ресторані на Львівщині: медики зробили тривожну заява, "ніколи не..."

Як повідомляв раніше Знай.ua, львів'ян масово посадять на голку, відмовки не приймаються: що кажуть медики

Також Знай.ua писав про те, що у МОЗ вигадали, як продовжити життя українцям: що зміниться в лікарнях зовсім скоро