На Прикарпатті розробляють новий маршрут для туристів. Його назвою буде " Карпатські медові стежки", туристичних маршрутів буде п'ять. Через Косівщину в Івано-Франківській області, в Колочаві на Закарпатті та в Підкарпатському воєводстві (Польща). Про це повідомили на сторінці в Facebook "Косівщина туристична".
Маршрути стоврять з метою збереження природної спадщини України, щоб на практиці продемонструвати, наскільки багата наша країна дивами природи і те, наскільки ми маємо піклуватися про неї.

"Розпочали роботу у рамках реалізації на Косівщині проєкту "Карпатська бджола – спільні заходи із збереження унікальної природної спадщини в українсько-польському прикордонні", що реалізується за фінансової підтримки Європейського Союзу у рамках Програми транскордонного співробітництва Польща – Білорусь – Україна 2014-2020. З-поміж заходів проекту передбачено створення 5 туристичних маршрутів "Карпатські медові стежки": дві туристичні стежки у Косівському районі (пішохідна та велосипедна), пішохідна – в Колочаві (Закарпатська область), пішохідна й велосипедна – у Підкарпатському воєводстві", – йдеться в повідомленні.

Маршрут складатиметься з основних туристичних місць, що безпосередньо пов'язані з бджільництвом, а також допоміжна інфраструктура ( музеї, історичні пам'ятки, заклади харчування).

На Косівщині туристичні стежки пролягатимуть населеними пунктами Косів, Черганівка, Кути, Тюдів, Великий Рожин, Яворів, Соколівка, Смодна.

Туристичний маршрут Косівщини за часом триватиме 2-3 години. Для подолання велосипедно стежки - 8-12 годин.

Всі туристичні маршрути розмістять в мережі, з мапою трьома мовами. Також, вона буде у вільному доступі в онлайн-версі та на сайті партнерів. Згодом в соціальних мережах можна буде побачити перших туристів та їх враження після проходження "медових стежок".

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

Нагадаємо, той самий зловісний 4-й енергоблок: як виглядає епіцентр Чорнобильської катастрофи зараз, відео

Як повідомляв раніше Знай.ua, проїзд "на халяву": у Львові запустили безкоштовний автобус, але пощастить не всім

Також Знай.ua писав про те, що куди поїхати і не прогадати: українці визначили найкрутіші курорти