На Франківщині почали боротьбу з батьками чиї діти без причини прогулюють школу. На них склали близько 30 адмінпротоколів.

В першу чергу, взялися за дітей, що більше 10 днів не відвідують школу. Наприклад, на Франківщині є 3 дітей, що останній раз були на уроках 3 вересня. У Богородчанському районі хлопчик бродив по вулицях, не приходив додому. За нього взялися в центрі соціально-психологічної реабілітації.

Прогулюють школі ті учні, що є з неблагополучних сімей, або батьки відверто ігнорують те, що дітьми потрібно займатись.

Педагоги вимагають від учнів відповідну довідку, де буде зазначено причину пропуску. Це може бути як довідка від лікаря, так і пояснювальна записка від батьків.

За законом батьки маю заплатити штраф – до 1700 гривень. Інакше, якщо батьки відверто ігнорують зауваження – дитину можуть помістити до закладу соціального захисту.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Нагадаємо,"Хороший-поганий поліцейський": як поводитися з важким підлітком, не зриваючись на крик

Як повідомляв раніше Знай.ua, труїли дітей тухлятиною: на Франківщині влаштували рейд по шкільних їдальнях, - побачене приголомшило всю Україну

Також Знай.ua писав про те, що у Дніпрі "замінували школу": дитячий голос вимагав 5 тисяч гривень