На Прикарпатті за останній місяць почастішало звернень до правоохоронців щодо шахрайств.

До поліції звернулась 54-річна мешканка Івано-Франківська, жінка повідомила, що їй на телефон прийшло повідомлення про, те що її банківська карточка заблокована і для того, щоб карту розблокувати потібно зателефонувати на номер телефону, що вказано нижче в повідомленні. Вдаваний співробітник банку повідомив, що для розблокування карти йому потрібні дані банківської карти.

Після того, як жінка назвала всю інформацію, з'ясувалося, що її пограбували, з карти зняли 43 тисячі гривень. Повідомляє пресслужба поліції Івано-Франківська.

За останній час це не єдиний випадок мережевих шахрайств, нещодавно до поліції звернувся 18-річний франківець, що хотів купити в інтернеті мотоцикл. Хлопець збіднів на 6 тисяч гривень, коли не переконавшись в надійності купівлі-продажу, просто перечислив кошти на банківську карту "продавцю", а мотоцикла так і не побачив.

Правоохоронці розпочали кримінальне провадження та здійснюють пошукові заходи злочинців. Вони знову наголошують, щоб Франківчани перевіряли всю інформацію, що до них надходить, та не відправляли свої кошти невідомим особам.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, "Сбербанк" розвів клієнтку на інтимні фото, вимагає 100 тисяч: дівчина пішла на крайнощі

Як повідомляв раніше Знай.ua, ПриватБанк не на жарт розгнівав українців - грошей як і не було: "Без попередження"

Також Знай.ua писав про те, що мобільні шахраї вигадали хитру схему, під прицілом кожен українець: страждають найдовірливіші