На Прикарпатті не будуть фінансувати державні заклади, це стосується і державних стоматологій, що призведе до зростання цін. Повідомляють "Версії".

Івано-Франківськ має два стоматологічних заклади для дорослих та один для дітей. Ці заклади фінансуються державою, Михайло Семенів головний лікар Івано-Франківської стоматології скаржиться на те, що і так державні кошти не могли забезпечити безкоштовною стоматологією всіх, тому лікарі брали окрему плату за особливо тяжкі випадки (протезування), або ж просили робити благодійні внески.

Ціни будуть залежати від ліків, які закуповуватиме лікарня та послуг стоматолога, але це не більше 20% від суми, згідно з законом.

В Івано-Франківську стоматологи вже назвали орієнтовну ціну на встановлення зубної пломби, містянам це обійдеться від 500 грн (матеріал фотополімер). Дешевше (від 200 грн) коштує пломба хімічного затвердіння. Пільговикам стоматологія обіцяє робити зуби безкоштовно.

Щодо приватних стоматологій та їх цінових категорій, на Франківщині досить різні. Персональний дантист тепер пропонує не тільки пломбу нову поставити, а й реставрацію та чистку зубів. Середня ціна реставрації зуба в Івано-Франківську – 600–1200 грн. Видалення зуба у дорослого коштує від 500 до 2500 грн, за додаткову плату пропонують анестезія та шовний матеріал.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Нагадаємо, пільги багатодітній родині: на що можуть розраховувати батьки

Як повідомляв раніше Знай.ua, медична страховка в Україні: як її отримати і скільки вона коштує

Також Знай.ua писав про те, що медична реформа в Україні: у чому її суть і скільки тепер будуть коштувати процедури