Сьогодні, 20 вересня в Івано-Франківській обласній раді пройшла сесія, прийняли звернення до голови Верховної Ради України про врегулювання надання матеріальної допомоги членам родин загиблих, померлих та безвісти зниклих учасників АТО-ООС.

Питання на сесії підняли з подачі прикарпатських ветеранів. Про це повідомив один з авторів звернення, депутат Олександр Левицький.

Він зауважив, що всі хто пройшов через українсько-російську війну на сході, заслуговує на допомогу та повагу зі сторони держави.

Сім'ї полеглих бійців з Івано-Франківська, отримують матеріальну підтримку, їм виплачують кожного місяця 2007 грн допомоги з місцеого бюджету. В районах родини отримують від 500 до 1000 грн у місяць, залежно від бюджету певної громади

"Це призводить до дискримінації", – зазначив Олександр Левицький.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Така допомога не може забезпечити нормальних життєвих умов, враховуючи те, що сім'ї втратили годувальників. Матеріальну підтримку пропонують поширити на всі регіони і платити з державного бюджету. Вона дістанеться тільки тим, у кого в родині – загибли, померли та безвісти зникли в АТО-ООС.

Звернення прийняли більшістю голосів, адресували голові Верховної Ради України Дмитру Разумкову – щоби врахувати при прийнятті бюджету-2020, та голові уряду Олексію Гончаруку.

Нагадаємо, "Не допустимо!": франківські АТОвці жорстко звернулися до Зеленського

Як повідомляв раніше Знай.ua, пенсійний фонд кинув ветерана АТО: документи "загубилися", не воював


Також Знай.ua писав про те, що Чоловік прийшов до клубу Кременчука з георгіївською стрічкою, і тут таке почалося: скількох зубів позбувся сміливець?