Сьогодні, відбулася сесія депутатів обласної ради, де вони звернулися до Кабінету Міністрів з прохання корегувати тарифи медичних послуг у селах.

Це звернення було в підтримку Житомирської обласної ради. В зверненні йдеться про те, що для міського та сільського населення передбачені однакові коефіцієнти. Хоча в місті проживає більше людей, що дозволяє обходитися меншою кількістю лікувальних закладів. Вони просять недопускати дискримінацій відносно сільского населення та та надавати їм якісну медичну допомогу.

«З метою недопущення дискримінаційних ситуацій та забезпечення сільського населення ефективною, якісною, сучасною і доступною медичною допомогою, звертаємось із пропозицією щодо запровадження для медичних закладів, що надають первинну медичну допомогу в сільській місцевості, обґрунтованого корегувального коефіцієнта до капітаційної ставки за обслуговування одного пацієнта.», – йдеться у тексті звернення.

Не справедливо, що коефіцієнти однакові, адже, неможливо порівнювати щільність розташування населення в місті та на селі, оскільки висока скупченість міського населення дозволяє обходитись меншою кількістю закладів первинної медичної допомоги, які, переважно, є великими груповими лікарськими практиками із сконцентрованим в одному місці лікувально-діагностичним обладнанням, в той час як на селі це переважно амбулаторія з одним лікарем, який змушений обслуговувати великий радіус хворих – великі дільниці з невеликими, віддаленими один від одного малочисельними населеними пунктами, до того ж, які сполучаються дорогами низької якості.

За питання проголосували 58 депутатів. Рішення прийняли.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Нагадаємо, 17 дітей під крапельницями: масове отруєння школярів приголомшило Одесу, за справу взялися копи

Як повідомляв раніше Знай.ua, медична реформа в Україні: у чому її суть і скільки тепер будуть коштувати процедури

Також Знай.ua писав про те, що
Супрун відповіла, коли медицина в Україні стане безкоштовною: за вас оплатить уряд