Дев’ятого вересня в Івано-Франківському міському суді продовжили розгляд справи Михайла Дерещука, якого підозрюють у завершеному замаху на вбивство місцевого підприємця Ігоря Гербіна, інформує “Галка”.

Нагадаємо, влітку 2017 року поблизу міської ратуші підозрюваний впритул розстріляв автомобіль Ауді, в якому знаходився потерпілий. Внаслідок отриманих поранень, Ігор Гербін через кілька днів помер у лікарні. Рідні загиблого підприємця вимагають максимального покарання для стрільця з-під Ратуші й мільйон гривень компенсації.

Обвинувачуваний просить долучити до цієї справи матеріали іншого кримінального провадження, де він вважається потерпілим.

“Зокрема там є висновки експертиз, а також документи, які підтверджують неправдивість слів свідків Брецко та Романко. Є відео, на якому мене б’ють. Потім воно попало в мережу і до ЗМІ. Також не розумію, чому зник відеозапис ще з однієї відеокамери”, – каже Дерещук.

На думку прокурора, у цьому клопотанні слід відмовити, адже, на його думку, це може негативно вплинути на перебіг того кримінального провадження, яке ще знаходиться на стані досудового розслідування.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Також Дерещук просив суддів випустити його під домашній арешт.

“Докази доцільності тримання мене під вартою, які наводить прокурор, необґрунтовані. Також я вже не раз казав про стан мого здоров’я. Мене обстежували востаннє ще 27 травня. Якось на обстеженні рівень цукру в крові був близько 30%. За словами лікарів, це – вже стан коми. А тиск 190 на 125 – це хіба задовільний стан здоров’я? Крім того, в день стрілянини я наніс Гербіну тяжкі тілесні ушкодження, вбивства на місці не було. Плюс це ще було в стані афекту, після того стресу, як мене били і мені погрожували. За це садять в тюрму на менше часу, ніж я вже сиджу. Прошу змінити мені запобіжний захід на домашній арешт”, – клопотав “Дира”.

Адвокат підтримав клопотання свого підзахисного. Прокурор заперечив проти цього клопотання і просив суддів продовжити запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Після роздумів колегія суддів вирішила не змінювати обвинуваченому запобіжний захід і постановила тримати Дерещука під вартою до 7 листопада 2019 року.

Як повідомив Знай.ua, у Немирівському районі Вінницької області у власному будинку було виявлено тіло літньої жінки.

Також Знай.ua розповів, що жінка, що заморила голодом дітей у Києві, скоро опиниться на волі.

Як розповів Знай.ua, cтало відомо, які люди виїхали в Росію в результаті обміну.