Сумна статистика крокує Франківщиною. Згідно даних, опублікованих Головним управлінням статистики, в Івано-Франківській області значно більша частка жінок сидить без роботи, аніж чоловіки.

За офіційними даними кількість безробітних, зареєстрованих державною службою зайнятості, на кінець липня 2019р. становила 1349 осіб проти 1340 осіб на кінець червня 2019р. Із загальної кількості безробітних 63,8% складали жінки.

Середньооблікова кількість безробітних, які отримували допомогу по безробіттю у липні 2019р., становила 1193 особи. Середній розмір допомоги по безробіттю становив 3622 грн, що складає 86,8% законодавчо визначеного розміру мінімальної заробітної плати (4173 грн).

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Також, за даними статистів, кількість людей, які працюють на підприємствах, організаціях та установах Івано-Франківської області, штат яких налічує більше десяти осіб, у ІІ кварталі 2019р. становила 74,7 тис. осіб, що складає 39,9% загальної кількості працівників по області.

У липні 2019 року роботодавці надали інформацію про 1190 вакантних посад до державної служби зайнятості. Навантаження зареєстрованих безробітних на одну вакансію на кінець липня 2019р. становило 1 особу.

Нагадаємо, що хто ризикує втратити право на виплати з 1 жовтня

Як повідомляв портал Знай.ua, директор Могилів-Подільського центру зайнятості, що на Вінничині, підписував підроблені платіжні документи, і разом з бухгалтером Центру привласнював бюджетні кошти.

Також Знай.ua писав про те, що трудова міграція набирає популярність