Святослав Павлюк, виконавчий директор асоціації «Енергоефективні міста України», зазначив, що відключення світла в Україні не лише пов’язані з підвищенням температури. Він пояснив, що важливими факторами є також зменшення генерації електрики сонячними електростанціями і виведення в ремонт нових енергоблоків на атомних електростанціях.

Цю інформацію Павлюк поділився під час свого виступу на Громадському радіо.

Відключення світла. Фото: скрін youtube
Відключення світла. Фото: скрін youtube

«Не думаю, що відключення світла пов’язані з погодними умовами. Тому що пік температур — вдень, а відключення — увечері. Причиною відімкнень може бути менше виробництво електроенергії сонячними станціями та вхід на ремонт ще певної потужності, про який нам не повідомляють».

Популярні новини зараз
З 1 жовтня платіжки за світло зміняться Гороскоп на тиждень 16-22 вересня для всіх знаків Зодіаку: небезпеки Водоліїв, блиск Левів та відпочинок Тельців ТЦК побачить всіх: як чоловіки старшого віку намагаються уникнути мобілізації Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку
Показати ще

Павлюк пояснив, що відключення електроенергії і збільшення споживання електрики часто відбуваються ввечері, коли люди повертаються додому. Він вважає, що спека може також впливати на споживання електроенергії, адже ввечері температура залишається високою, і люди вмикають кондиціонери та вентилятори.

Відключення світла / фото: Pinterest
Відключення світла / фото: Pinterest

За його словами, хоч медіа часто пов'язують відключення з підвищенням температури, є й інші фактори, які впливають на ситуацію. Один з таких факторів — це скорочення світлового дня, через що сонячні електростанції виробляють менше енергії.

Також тривають ремонтні роботи на атомних енергоблоках, що також може впливати на стабільність електропостачання. Проте графіки таких ремонтів не публікуються, тому детально проаналізувати їхній вплив на електропостачання поки що складно.

Нагадаємо, світло є, а зв'язок поганий: у Мінцифри порадили економити

Раніше ми писали про те, що "Експерти - брешуть...": міністр зізнався, що буде зі світлом в Україні восени та взимку

Крім того, Знай.ua повідомляв, графіки відключення світла повністю скасують для однієї категорії споживачів: кому пощастить