Експерт з енергетичних питань Андрій Закревський у ефірі КИЇВ24 розповів про потенційні проблеми з електропостачанням в Україні під час опалювального сезону. За його словами, при оптимістичному сценарії, відключення електроенергії може тривати до 6-8 годин на день.

Закревський пояснив, що в періоди пікового навантаження споживання електроенергії в Україні може досягати 15 ГВт. Проте базова генерація електроенергії забезпечує лише 9 ГВт. Це означає, що для покриття всіх потреб у пікові моменти країні не вистачає 6 ГВт електроенергії.

Вимкнули світло
Вимкнули світло

Відзначивши важливість розширення енергетичних з'єднань з Європою, Закревський зазначив, що без цього Україна зможе отримати лише 2 ГВт додаткової електроенергії з-за кордону. Це додасть до існуючих 9 ГВт базової генерації ще 2 ГВт, що в загальному складе 11 ГВт. Проте це все ще буде недостатньо для покриття пікового споживання в 15 ГВт.

Люди сидять без світла. Фото: youtube
Люди сидять без світла. Фото: youtube

Популярні новини зараз
Вистачить на ситу старість: яку пенсію нарахують мобілізованим українцям В Україні дорожчає "блакитне паливо": що буде з тарифами для населення "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником Соцвиплати призначатимуть по-новому: українців попередили про важливу зміну
Показати ще

Експерт також уточнив, що сценарій з відключенням світла на 12 годин на добу є дуже песимістичним і менш ймовірним. За його прогнозами, найбільш реалістичним варіантом є відключення електроенергії на 6-8 годин щодня.

Нагадаємо, субсидії для людей з III групою інвалідності: чи мають вони право на зменшення витрат на ЖКГ

Раніше ми писали про те, що голова "Укренерго" Кудрицький може втратити свою посаду: "Кинув українців перед тяжкою зимою"

Крім того, Знай.ua повідомляв, без світла не залишитесь: як підписати договір на електроенергію через ДТЕК