Українців попереджають про можливе подорожчання соняшникової олії. Про це повідомляє Aagroportal.ua.

2021 рік запам'ятався радикальним стрибком цін на споживчі товари. Найбільше зросла вартість на соняшникову олію, овочі та цукор.

Вартість капусти зросла на 129,8%, буряка – на 98%, цибулі на 62,7%, моркви на 63,2%, соняшникової олії – на 48,7%.

Зокрема, вартість соняшникової олії перевищує вартість цього продукту в Європі навіть для українських виробників. У Польщі масло коштує приблизно 40-50 гривень, коли у нас більше 60 гривень.

Соняшникова олія. Фото: Латифундист.
Соняшникова олія. Фото: Латифундист.
Соняшникова олія. Фото: Латифундист.

Більш того, експерти пророкують продовження зростання цін. Причина цього криється в погодних умовах. Погодні умови в Дніпропетровській і Запорізькій областях призупинили збиральну компанію соняшнику. Це призвело до дефіциту соняшнику на внутрішньому ринку для закупівлі переробниками і трейдинговими компаніям.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Ціни на виробників масла до кінця минулого тижня коливаються в районі 18,3-18,7 тис.грн за тонну на умовах FCA і 18,7-19,5 тис. грн за тонну з доставкою на завод.

Раніше портал Знай.uа повідомляв, що мамочка отримала гниль замість курячого філе, яке розвалилося в руках. Як повідомляється, мова йде про м'ясо, куплене в магазині «Ясен» на Дніпробуді міста Кам'янське Дніпропетровської області.

Як повідомляв портал "Знай.ua", клієнтка "Сільпо" закотила скандал, щоб не надягати маску: "Опудало жирне". Клієнтка "Сільпо" закотила скандал через маску

Також "Знай.ua" писав, середня зарплата українців перевищила 500 доларів: в яких областях платять від 20 тис. грн. Середня зарплата в Україні зросла до рекордного максимуму