Які права має дитина, народжена за гратами, пояснили в Міністерстві юстиції України.

Як відомо, всі діти від народження мають рівні права, незалежно від того, хто їхні батьки та де саме вони народилися. Держава гарантує дитині право на життя, право на свободу і особисту недоторканість, право на повагу до особистого і сімейного життя тощо.

Щоб скористатися цими правами, дитина має бути зареєстрованою в органі державної реєстрації актів цивільного стану.

Ця процедура відбувається одночасно з визначенням її походження та присвоєнням їй прізвища, власного імені та по батькові.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни
Показати ще

Всі ті ж самі права має й дитина, матір якої перебуває в установі виконання покарань чи слідчому ізоляторі.

Реєстрацію такої дитини проводять уповноважені представники адміністрації відповідної установи в органі ДРАЦС за місцезнаходженням цієї установи.

Для реєстрації потрібна заява матері на підставі одного із документів, а саме:

  • медичного висновку про народження, сформованого в Реєстрі медичних висновків електронної системи охорони здоров’я відповідно до Порядку формування та видачі таких висновків;
  • медичного свідоцтва про народження (форма № 103/о).

Документи матері показувати необов’язково.

Свідотство про народження також отримує уповноважена особа – надалі документ зберігається в особовій справі жінки.

Також Знай писав, що під Києвом банда закидала копів гранатами, а ті відстрілювалися і поранили самих себе: гарячі подробиці. Неадеквати кинули в співробітників поліції гранату і відкрили стрілянину.