Відомий український доктор Євген Комаровський знову дав поради українцям стосовно здоров'я. В яких випадках необзодімо терміново звертатися до лікаря.

Новий пост він опублікував на своїй сторінці в соціальній мережі Instagram, де регулярно розповідає українцям, як правильно вчинити в тій чи іншій ситуації. Найчастіше це стосується здоров'я.

Щодня за ним стежить більше 9,3 мільйонів користувачів, які хочуть почути відповідь на питання, що їх цікавить.

Зараз Євген Комаровський в публікації розповів про випадки, коли рана є обов'язковим приводом для обов'язкового звернення до фахівців за допомогою.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Звертатися до медиків за професійною допомогою потрібно у випадках, навіть якщо рани незначні, але, в місцях, де можуть утворитися косметичні дефекти; укушені ран; забруднені і колоті рани за умови, що людина не була щеплена від правця.

Лікар, фото: скріншот з відео
Лікар, фото: скріншот з відео

Також, обов'язково, в разі, якщо більше 30 хвилин не вдається зупинити кровотечу. Якщо біль не вщухає, і починається оніміння, або ж чутливості в області рани немає.

  • Краї рани відстають один від одного більш ніж на 7 міліметрів;
  • Будь поріз більше 2 сантиметрів в довжину;
  • Наявність в рані сторонніх предметів, які не можуть бути видалені або підозра на їх присутність.

У всіх цих випадках категорично не рекомендується займатися самолікуванням, а відразу необхідно відправлятися до лікарів за допомогою.

Лікарня, скріншот: Youtube
Лікарня, скріншот: Youtube

Нагадаємо, доктор Комаровський порадив головні правила вибору сонцезахисних окулярів на літо: залежить від кольору очей

Як повідомляв Знай.ua, доктор Комаровський підказав українцям, що робити з дітьми в поїздці - "Та й ні не кажіть»

Знай.ua писав, "Дешево і доступно": кардіолог назвала несподіваний симптом, який допоможе виявити наближення інфаркту