Українці звикли, що для того аби оздоровитися обов'язково потрібно їздити з дітьми на море. Проте термальні води можуть стати прекрасною альтернативою. Термальні джерела не тільки оздоровлять, а й вилікують від багатьох захворювань.

Кращі місця де можна оздоровитися за допомогою термальних вод ви знайдете на Західній Україні, передає портал " Світ Карпат".

Берегово

Берегово
Берегово

Берегово – затишне закарпатське містечко біля самого кордону з Угорщиною. Курорт Берегово славиться джерелами і басейнами з термальними водами. Купатися в них можна цілий рік.

У цій воді міститься багато заліза, натрію, калію, йоду і фтору. Мінералізація води становить 24%.

Популярні новини зараз
Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Підвищення пенсій з 25 березня: у кого і на скільки в Україні збільшаться виплати Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

Косино

Косино
Косино

У селі Косино Береговоского району знаходиться ще один оздоровчо-рекреаційний комплекс "Термальні води Косино". Термальні води Косино за своїм хімічним складом є унікальними не тільки в Україні, але і в Європі.

Термальні джерела Косино хлоридно-натрієві середньої мінералізації. Вода має температуру 60-80°С і ідеально підходить для лікування захворювань і травм опорно-рухового апарату, а також нервових, шкірних, серцево-судинних захворювань.

Мукачево

Мукачево
Мукачево

Мукачівський район славиться сульфідними термальними водами. Тут відкрили оздоровчий комплекс "Латориця" з цілющою термальною водою. Температура води тут 35°С. В санаторії лікують захворювання шкіри і серцево-судинної системи.

Велятино

Велятино
Велятино

У селі Велятино Хустського району знаходиться ще один цілющий профілакторій "Теплі води". Його термальні води багаті високим вмістом брому і йоду. Відомо, що бром має заспокійливий ефект. Природно вода тут має температуру 40-60°С, але перед використанням її охолоджують до 30-38°С

Довге

Довге
Довге

У селі Довге Іршавського району розташоване одне з найбільших термальних родовищ з численними відгалуженнями по довколишнім селам. Ці метанові йодо-бромні води унікальні. Застосовують їх для лікування серцево-судинних захворювань, органів опорно-рухового апарату.

Нагадаємо, фахівці розповіли, чим годують відпочиваючих на українських пляжах: небезпечно для життя

Як повідомляв "Знай.ua", українка створила "казковий" сад на задньому дворі, озеро, кам'яні доріжки і море квітів: "Мріяла з дитинства"

Знай.ua писав, в Бердянську побачили дивну утилізацію водоростей - викидають назад у море