На Франківщині завівся ведмідь, тому місцевих жителів просять утриматися від прогулянок по лісу.

Так, стало відомо, що до Івано-Франківського обласного управління лісового та мисливського господарства надійшло звернення від громадян про появу бурого ведмедя у лісфонді Івано-Франківської ОТГ.

Ведмідь, фото: gettyimages
Ведмідь, фото: gettyimages

Через це прикарпатців просять не відвідувати лісові масиви та не випасати худобу вздовж лісосмуг поблизу сіл Хриплин, Черніїв, Микитинці, Вовчинець. Обмеження введені через загрозу нападу бурого ведмедя.
Варто зазначити, що бурий ведмідь занесений до Червоної книги України, тому полювання на звіра заборонено. Лісівники не мають права знищувати тварину, оскільки вона знаходиться під охороною держави.

При появі звіра чи при загрозі життю людей та домашніх тварин просимо повідомляти національну поліцію на номер 102, або службу надзвичайних ситуацій по номеру 101.

Правила безпеки:

  • Перебуваючи у місцях, де мешкає ведмідь, говоріть голосно, створюйте помірний шум – співайте, свистіть, плескайте у долоні, носіть із собою свисток або дзвіночок.
  • Якщо сталося так, що ви зустрілися з ведмедем, – зберігайте спокій і не пробуйте втікати. Найкраще – не обертаючись спиною до тварини, неспішно відходити на безпечну відстань.
  • Не робіть різких рухів, не відганяйте хижака камінням чи палицею. Реакція тварини може бути непередбачуваною.
  • Не залишайте після відпочинку у лісі харчі та сміття, щоб ведмеді не звикали до людської їжі.

Нагадавши, українцям показали справжнього господаря чорнобильської зони відчуження: "Хоробрий". Зона відчуження не перестає дивувати українців.

Як повідомляє портал Знай" Найстаріший "львів'янин" відсвяткував 150-річчя - " живий пам'ятник!"

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Також "Знай" писав, що На Закарпатті "вибухнув" японець, очевидці не вірять очам:"це вперше".