Зараз фото для багатьох буденна річ, проте ще на початку ХХ століття це була справжня визначна подія. Коли фотографували дітей, їх одягали у красивий, святковий одяг. Часто це був вишиваний стрій.
Портал "Локальна історія" зібрав фото малюків початку ХХ століття. Навіть у той час трапилися світлини дітей, вбраних в одяг "моряків". Ця мода з’явилася у середині ХІХ століття в Англії завдяки королеві Вікторії, яка одягнула своїх дітей у смугасте вбрання. Тоді ця мода швидко поширилася Європою.

Фото: "Локальна історія"
Фото: "Локальна історія"

“Одяг моряка” найчастіше був білого кольору з темно-синім коміром або навпаки. У версії для хлопчиків – це була вільна сорочка з довгими рукавами, прикрашена великим прямокутним коміром і короткими шортами. Дівчат одягали у блузи зі спідницями в складку або “матроські” сукні. Великі банти, зав'язані спереду коміра, були додатковою прикрасою.

Фото: "Локальна історія"
Фото: "Локальна історія"

Саме так наряджали для фото дітей Степана Олійовського у місті Бережани у 1920-тих роках. На фото видно два хлопчики в образах моряків та дівчинка посередині у "матроській" сукні та з сумочною.

Фото: "Локальна історія"
Фото: "Локальна історія"

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Подібно одягали й дівчаток у родині Михайла Барановського у місті Стрий на початку ХХ століття.

Фото: "Локальна історія"
Фото: "Локальна історія"

А от дівчаток з містечка Броди у 1920-1930-тих роках одягали у національне вбрання. Часто вони фотографувалися з букетами квітів чи з вінками.

Фото: "Локальна історія"
Фото: "Локальна історія"

Нагадаємо, що у сквері імені Кузьми Скрябіна, що поблизу обласної філармонії у Хмельницькому, з'явилася оригінальна локація-мурал на згадку про відомого співака.

Як повідомляв портал Знай.uа, львів'янам показали, як одягалися жінки у 50-их роках XX століття. На фото видно, як жінка одягнена в елегантне пальто зі стильним коміром.

Також Знай.uа писав, львів'ян впустили на галицьке весілля 50 років тому: "Часи важкі, зате почуття справжні"