Вже починає стартувати сезон ягід. У цей період варто потурбуватися не тільки про те, як поласувати смачненьким, але і про запаси на зиму. Тому варто приготувати варення з улюблених ягід.
Пропонуємо вам запастися на зиму полуничним варенням з бананом. Воно має дуже ніжний смак і точно припаде всім до душі, передає телеграм-канал "Щоденник дачника. Сад і город".

Полуничне варення, фото з вільних джерел
Полуничне варення, фото з вільних джерел

Вам знадобитися:
Полуниця - 1 кг
Банани - 2 шт
Цукор - 700-800 гр
Спосіб приготування:

Спочатку полуницю слід перебрати, видалити підгнилі ягоди, листочки і плодоніжки. Потім викласти ягоди в друшляк, акуратно промити і залишити на деякий час, щоб стекли надлишки рідини. Викласти ягоди в каструлю, засипати цукром, прикрити каструлю і залишити на 10 годин.

Через 10 годин поставити каструлю на маленький вогонь і, періодично помішуючи, варити полуницю до тих пір, поки цукор повністю не розчиниться. Банани вимити, очистити від шкірки, нарізати маленькими кубиками і викласти в каструлю з полуницею. Також, на маленькому вогні, продовжити варити варення.
Через 15 хвилин зняти каструлю з вогню і залишити варення на 3-4 години. Знову поставити варення на вогонь і варити до готовності. Готове варення розлити в стерилізовані банки і закатати. Приємного апетиту!