На початку травня позашляховий клуб "Львів 4×4" анонсував автотрофі "Карпатський кордон 21", яке відбулось на природних територіях Львівської, Закарпатської, Івано-Франківської областей. Активістів такий захід відверто розлютив, оскільки любителі туризму на автівках буквально нищать заповідні зони.

Про це на сторінці Facebook-спільноти "Тваринний світ України" повідомила Вікторія Кравченко і закликала небайдужих звертатися з цього приводу до державних структур, аби таку розвагу заборонили.

"Організатори обгрунтовують важливість заходу розвитком інфраструктури та популяризацією туризму по Україні серед іноземців. Це все добре, але не за рахунок знищення заповідних куточків країни, які належать не тільки кожному з нас, а й мають бути збережені для наших нащадків, тим більше, що такі заходи є вже сталою практикою. Думаю, настав час втрутитись в ситуацію і довести до відома як організаторів, так і чиновників, що є люди, яким це не подобається. В цьому дописі викладено порушення норм діючого законодавства України, а також надано зразок звернення до державних структур щодо цього заходу", - йдеться у повідомленні.

Громадян закликають підтримати ініціативу та звертатися до Кабінету міністрів та Міністерства захисту довкілля і природних ресурсів.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою В Україні готується революція у житловій сфері Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Нагадаємо, Танення льодовиків: як зміниться Земля і які країни підуть під воду першими.

Як повідомляв Знай.ua, Ілон Маск подарує $100 млн за "упаковку" для неприємних запахів, взяти участь може кожен.

Також Знай.ua писав, що льодовики Гренландії ховали стародавнє озеро під шаром льоду: побачило світ за тисячі або мільйони років.