У четвер, 13 травня, мешканка Печиніжина (Івано-Франківська область) Пелагея Козьменко святкує свій 109 рік народження (за документами 107). Жінка - найстаріша мешканка Прикарпаття, вона пережила голод, дві війни, втратила оселю та рідних.

Син Пелагеї Любомир Козьменко розповів, що секрет довголіття мами — у здоровому способі життя. Вона регулярно пила чаї з лісових трав, їла багато меду і визнавала тільки натуральну їжу. За своє життя жінка шила фіранки, килими, працювала акушеркою та спіпрацювала з УПА. Під час Другої світової війни Пелагею поранили, йдеться в сюжеті "Суспільного".

"Я йшла випускати корови і кози пасти. А коли верталася – почали літати літаки і випускали бомби. Страшенний страх був. Лишила те все і забігла в якусь хату. І там побило четверо людей на смерть, а мене поранило", - згадує моторошні часи жінка.

Коли оселя Пелагеї горіла, вогонь знищив всі її документи. Тож 18 років дівчина із сином жила по чужих хатах.

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Нагадаємо, що киянка пережила Гітлера і Сталіна і посміхнулася гостям: "Щаслива в 103"

Як повідомляв портал "Знай.uа", у Хмельницькому 100-річна ювілярка переможно усміхнулася гостям: де ваш Гітлер і Сталін?

Також, "Знай.uа" писав, що харків'янка відзначила 100-річний ювілей: пережила війну і голод, а посміхається як молода.