Сьогодні, 6 травня, в Україні відзначають День піхоти. Про це нагадала «93-тя ОМБр Холодний Яр» в соціальній мережі Facebook.

«З Днем Піхоти! Ті, хто першими дають відсіч ворогу та постійно укріплюють свої позиції. Вгризаючись у землю кілометрами окопів, не зважаючи на спеку та холод, піхотинці стримують російську окупацію та метр за метром ведуть нас до перемоги», - зазначають в ОМБр.

Автори допису також додали, що День піхоти в Україні візначають третій рік поспіль.

«Ця дата була обрана невипадково. Саме 6 травня 1648 року українські козаки перемогли у битві під Жовтими Водами, яка вважається першою перемогою в добу національно-визвольної боротьби під проводом Богдана Хмельницького. Крім того, 6 травня відзначають і релігійне свято — День Юрія Змієборця, який був одним із покровителів українського війська», - нагадали в спільноті.

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

«Саме ви, піхотинці, першими дали бій окупантам у степах українського Донбасу! Саме завдяки вам, піхотинці, з кожним днем ми стаємо більш сильними, згуртованими і досвідченими! Знаємо: війна ще не закінчилася, ворогів ще багато, тож сил і терпіння має вистачити на всіх!... Піхота – сила! Піхоті - слава!», - вітають усіх українських піхотинців автори посту.

«Вітаємо Вас наші Воїни-захисники!!! Дякуємо!!! Нехай Вас оберігає Ангел-охоронець, від видимого і невидимого ворога!!! Бажаю здоров'я!!!», - долучаються до привітань українці у коментарях.

Нагадаємо, українські розвідники відпрацювали засоби ураження на найвищому рівні: "На відкриття вогню". Військові вдосконалили роботу розвідувального вогневого комплексу.

Як повідомляв портал " Знай.ua", українські прикордонники посилили прикриття узбережжя моря: "готові діяти рішуче". Прикордонники відпрацьовують злагодженість дій.

Також "Знай.ua" писав, у прифронтовій Авдіївці підняли український прапор: "Скоро на нашій землі запанує мир". В Авдіївці замайорів український прапор.