Італієць Мауро Моранді 32-роки прожив на самоті на острові Буделлі, що неподалік від Сардинії. Через тиск влади 81-річний чоловік вирішив покинути його.

"Італійський Робінзон Крузо" потрапив на острів у 1989 році, коли разом із друзями подорожував морем і вирішив висадитися на італійському архіпелагу Ла-Маддалена, відомому завдяки своїм рожевим пляжам. Після прибуття на Буделлі та зустрічі зі стражем острова, який збирався піти у відставку, Моранді вирішив залишитися там, доглядаючи за островом та спілкуючись з туристами, пише ВВС.

"Мені дуже набридло багато чого у нашому суспільстві: споживацтво і політична ситуація в Італії. Я хотів переїхати на безлюдний острів в Полінезії, далеко від всіх цивілізацій. Я прагнув почати нове життя поруч з природою", – розповів Моранді і зізнався, що "завжди був трохи бунтарем".

Однак протягом трьох десятиріч, які італієць провів на острові, він зіткнувся із погрозами виселення. У 2020 році президент національного парку Ла Маддалена Фабріціо Фоннесу повідомив CNN, що Моранді незаконно переобладнав свій будинок – колишню радіостанцію часів Другої світової війни. Петиція, яка закликала італійський уряд дозволити Моранді залишитися на острові, зібрала понад 70 тисяч підписів, однак зрештою він повідомив, що добровільно лишає острів.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

"Я йду у сподіванні, що в майбутньому Буделлі буде захищений так само, як я захищав його протягом 32 років", – написав чоловік 25 квітня на своїй сторінці у Facebook.

Водночас Моранді повідомив The Guardian", що не планує їхати далеко – він оселиться у невеликій квартирі на сусідньому острові.

"Моє життя не сильно зміниться, я все ще бачитиму море", – розповів він.

Нагадаємо, що дочка Заворотнюк налякала Ді Капріо своїм вереском, довелося рятуватися втечею.

Як повідомляв портал Знай.uа, ЗМІ пишуть, що Леонардо Ді Капріо скоро стане татом, але живіт росте поки тільки у нього.

Також Знай.uа писав, що Том Круз показав своїм підлеглим, хто не знімальному майданчику справжній "Татко".