На Прикарпатті в селі Бовшів мешкає багатодітга родина, в якій з дорослих - один батько. Матір пішла з родини півроку тому.

"Дружина раз зробила – пішла. А потім другий раз лишила мене. Вернулася – і лишила. І сказала, що естафету передає мені. І все. Втомилася від того, що з дітьми. Каже, що я більше на неї поклав, що вона за дітей відповідальна. Що я мало участі брав", – розповідає батько Іван Лисак в сюжеті Суспільного.

16-річна Соня навчається на другому курсі Бурштинського торговельно-економічного коледжу на харчового технолога. Вона допомагає братам з навчанням та виконує роль матері.

"Прибираю, як можу, їсти варю, можу попрати. Правда, важко, але тепер буде легше. В нас криниця, але в ній вода іржава, і ми носимо від сусідки воду, щоби випрати. Але перу лише коли тато вдома. Та все встигаю: встигаю поприбирати, їсти зварити, ще й піти побігати", – розповідає донька Софія Супрун.

Популярні новини зараз
Комунальники зробили попередження для всіх, хто має лічильники: переплати не уникнути Українців ловитимуть посеред вулиці — ТЦК отримали нові повноваження по перевірці документів Українцям остаточно випатрають гаманці: в уряді вигадали нові податки Олена Бюн розповіла, хто насправді замовив убивство Ірини Фаріон
Показати ще

Староста Бовшова Ольга Ріжко розповідає, що через поведінку матері четверо дітей можуть залишитися без виплат для малозабезпечених сімей. Іван з жінкою не перебували у шлюбі, тож поновити документи може лише вона.

"Софія звернулася, що закінчуються в них виплати із малозабезпечення. Ми взялися поновляти документи і з’ясувалося, що ми не маємо права. Я передзвонила, але так як матері зараз нема, щоб переоформити, – треба позбавити матір батьківських прав. Ми це все будемо робити", – каже староста села.

Нагадаємо, викладачка поскаржилася на "цькування" через українську мову: "Відчуваю себе росіянкою". Невдоволена українською мовою викладачка поскаржилася на цькування

Як повідомляв портал "Знай.ua", учні повернуться у школи ще не скоро: Степанов назвав причину. Максим Степанов пояснив, чому не можна завчасно повернути оффлайн-навчання у школах

Також "Знай.ua" писав, малозабезпечені сім'ї благають Зеленського про допомогу, втомились від космічних цін і тарифів: "Нахабно здерти з людей". Володимира Зеленського просять підвищити соціальну допомогу багатодітним сім'ям