Українців вразила історія звичайної жінки, яка пережила безліч трагічних подій і проявила материнський героїзм. Про це розповів відомий історик Володимир В'ятрович на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Володимир В'ятрович розповів, що чекістських документах була вказана інформація про звичайну українську жінку, яка відмовилася видати свого сина солдатам НКВС.

"Затримана НКВС мати головного командира Василя Кука Парасковія на запитання: "Де син?" відповіла гордо, зухвало і по суті: "Що це за партизан, якби мама знала, де він?"" - написав Володимир В'ятрович.

Парасковія, фото: Facebook Володимир В'ятрович
Парасковія, фото: Facebook Володимир В'ятрович
Парасковія, фото: Facebook Володимир В'ятрович

Після цього він порекомендував українцям ознайомиться з книгою "Українська скорботна мати", де розказана трагічна історія Парасковії, яка ще за життя втратила п'ятьох з восьми дітей, пережила радянську і німецьку окупації, а також потрапила за грати.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

"Неймовірна жінка. Прочитайте як вона прощалася з іншим своїм сином перед його стратою" - додав Володимир В'ятрович.

Примітно, що всі події в книзі описує син Парасковії, головний командир УПА Василь Кук.

Публікація Володимира В'ятровича: Facebook
Публікація Володимира В'ятровича: Facebook
Публікація Володимира В'ятровича: Facebook

Нагадавши, дружина Бандери поділилася щемливими спогадами про ватажка УПА, такого життя і ворогу не побажаєш: "Постійні переховування і страх"

Як повідомляв портал "Знай.uа", тернополянин показав музей у сталінській в'язниці - "Тут сидів і я"

Також, "Знай.uа" писав, Степану Бандері - 112: топ невідомих фактів про провідника УПА, який поклав голову за Україну