На Франківщині, у місті Коломия, двоє лебедів опинилися у небезпеці через лід, що раптово скував озеро. Про це повідомили у Державній службі з надзвичайних ситуацій області.

Як зазначається, про постраждалих птахів рятувальникам повідомили рано вранці 27 грудня, приблизно о 10:56.

За словами небайдужих громадян, пара лебедів потрапила до крижаної пастки на міському озері імені Тараса Шевченка двох лебедів скувало кригою.

Фото: ДСНС
Фото: ДСНС

Фото: ДСНС
Фото: ДСНС

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень
Показати ще

Фото: ДСНС
Фото: ДСНС

На місце події були скеровані рятувальники Коломийської рятувально-водолазної служби та Державної пожежно-рятувальної частини № 7 Коломиї. Їм вдалося підібратися до полохливих лебедів та врятувати їх із полону, не зашкодивши.

Врятовані птахи щасливо полетіли з міського озера.

Нагадаємо, що львівських котів чекає велике переселення. Для них вже побудували і облаштували теплу "котохатку".

Як повідомляв портал "Знай.uа", у Дніпрі рятують змученого лебедя, який не вижив би без допомоги людей.

Також, "Знай.uа" писав, що київські кози причепурилися до свята і окупували головну ялинку. Господар привів їх до ялинки, яка урочисто відкрилася в суботу, 19 грудня.