На Різдво хочеться порадувати сім'ю цікавими і смачними стравами. У такому випадку на допомогу прийде різдвяний кекс рецепт якого опублікувала користувачка Ірина Долина на сторінці "Что приготовить на ужин" у соцмережі Facebook.

Цей кекс виходить дуже ніжним, смачним і є відмінним десертом до чаю або кави. Крім того він красиво виглядає, що робить його не тільки смачним блюдом, але і прикрасою столу.

Для приготування різдвяного укусу необхідно підготувати ряд інгредієнтів:

  • Курячі яйця - 3 штуки.
  • Цукор - 1 стакан.
  • Розтоплене вершкове масло - 150 грам.
  • Приправа мускатний горіх - 0,5 чайної ложки.
  • Ванільна есенція - 1 чайна ложка.
  • Кориця — 1 чайна ложка.
  • Цедра одного апельсина.
  • Сік того ж апельсина.
  • Борошно - 2 склянки.
  • Розпушувач тіста - 1-2 чайних ложки.
  • Ізюм - 100 грам.
  • Цукати - 100 грам.

Різдвяний кекс, фото Ірина Доліна: Facebook " Що приготувати на вечерю"
Різдвяний кекс, фото Ірина Доліна: Facebook " Що приготувати на вечерю"
різдвяний кекс, фото Ірина Долина: Facebook що приготувати на вечерю

Спосіб приготування:

Популярні новини зараз
Будете служити неподалік від дому: хто зможе обрати посаду та місце в ЗСУ В українців масово горять холодильники: як зберегти техніку під час відключень світла Пекельна спека нарешті залишить територію України – які сюрпризи готує нам серпень ПриватБанк блокує карти українців після цієї операції: "Платив роками за кожен місяць"
Показати ще

1. Курячі яйця потрібно збити разом з цукром, додати до них розтоплене вершкове масло і знову добре збити.

2. В отриману суміш потрібно додати мускатний горіх, ванільну есенцію, корицю, цедру апельсина, сік апельсина і все добре перемішати.

3. Далі потрібно додати просіяне борошно, розпушувач і ще раз все перемішати.

4. Додати родзинки і цукати (ці інгредієнти можна замінити чим завгодно: шматочками шоколаду, горіхами, курагою, журавлиною і т.д.).

5. Форму для випікання потрібно змастити маслом і трохи посипати борошном. Після цього викласти тісто.

6. Випікати кекс необхідно в розігрітій духовці при температурі 180 градусів 45-50 хвилин.

7. Коли кекс охолоне його потрібно полити глазур'ю і прикрасити. Для більш святкового вигляду рекомендується використовувати червоні і зелені кольори.

Різдвяний кекс, фото Ірина Доліна: Facebook " Що приготувати на вечерю"
Різдвяний кекс, фото Ірина Доліна: Facebook " Що приготувати на вечерю"
різдвяний кекс, фото Ірина Долина: Facebook що приготувати на вечерю

Нагадавши, порційний холодець з яйцями до новорічного столу-здивуй своїх гостей

Як повідомляв портал "Знай.uа", зліпити гору пельменів за 20 хвилин-супершвидкий спосіб приготування улюбленої страви

Також, "Знай.uа" писав, ароматні зірочки з корицею: рецепт різдвяного печива від посольства Німеччини