В Івано-Франківську триває розслідування щодо масового цькування собак кількома тижнями раніше, проте поліція досі не знайшла винних.

Читайте Знай в Google News!

Детальніше про це розповідає видання "ПІК".

Кілька тижнів тому жителі Івано-Франківська масово рятували тварин через стихійне цькування на вулицях. Невідомі розкладали отруту десь в траві, собаки це з'їдали і відразу ж відправлялися в клініку з важким отруєнням. Деяким собакам вдалося врятувати життя, проте вони знаходяться в реанімації. Що примітно, від рук шкуродерів постраждали не тільки дворняги, а й домашні тварини.

Активісти звернулися за допомогою до поліції та міської ради. Правоохоронці почали розслідування, проте поки що це не принесло результатів.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Мертва собака / фото: ПІК
Мертва собака / фото: ПІК

"Порушено кримінальне провадження. Розслідується справа, зроблено багато роботи, але похвалитися поки нічим. Дали доручення на кіберзлочинність, вони шукають власників сайтів, які поширюють цю інформацію щодо жорстокого поводження з тваринами. По аптеках дали запит, чекаємо інформацію. Попередньо, інформацію вони надали. Масової скупки цих ліків, які нібито використовуються для масового цькування собак, немає такої інформації. Можливо, вони десь завозять з інших регіонів. Будемо виходити на оптових продавців", - розповів під час наради Юрій Миронюк, представник міського відділення поліції.

Мер Івано-Франківська Руслан Марцінків заявив, що масове цькування тварин швидше за все було пов'язане з передвиборчою провокацією. Він пообіцяв надалі стежити за перебігом подій, однак у нього склалося саме таке враження.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що у Дніпрі почали масово труїти собак.

Як повідомляв портал Знай.иа, у Хмельницькій області чоловік з арматурою напав на бідного собаку.

Також Знай.иа писав, що у Запоріжжі хочуть прибрати бездомних собак з вулиць за допомогою чергової петиції.