У США лікарі провели складну операцію з поділу сіамських близнюків, у яких зрослися голови.

Читайте Знай в Google News!

Детальніше про унікальну подію розповідає "НТН" у своєму сюжеті.

Повідомляється, що в США лікарі успішно розділили 10-місячних сестричок, які народилися зі зрощеними головами. Складна операція тривала цілих 24 години і проводилася командою з 30 лікарів і медсестер.

Про те, що дівчатка народяться сіамськими близнюками, батьки дізналися ще під час вагітності. Лікарі попереджали, що сестрички можуть померти не народившись, а якщо і народяться, то жити їм буде вкрай складно. Батьки погодилися на пологи, незважаючи на небезпеку. Лікарі довго прораховували те, як народити дівчаток без шкоди їх і здоров'ю матері.

Популярні новини зараз
Українці ризикують залишитися без роботи та соціальних виплат В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Сіамські близнюки / скріншот з відео
Сіамські близнюки / скріншот з відео

Після народження дівчаток, лікарі більше півроку готувалися до найскладнішої операції в їхньому житті – тренувалися на манекенах, годинами відпрацьовували кожен рух. На операції вони розділилися на дві команди - фіолетову і помаранчеву. Кожна з них відповідала за свою дівчинку і не мала права втручатися в роботу іншої команди, навіть якщо була небезпека життю дитини.

Після 24 годин найскладнішої операції, дівчаток роз'єднали і займалися далі кожною окремо. Близнючки дві доби провели в критичному стані, але після стабілізації лікарі заявили про успішність операції.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що на Львівщині маленька принцеса проковтнула шматок дроту разом з тортом: дитину рятували 6 хірургів.

Як повідомляв портал Знай.иа, у Запоріжжі 15-річна дівчинка стала матір'ю двійні.

Також Знай.иа писав, що у Львові рятують дівчинку з вагою в 500 грамів.