В Івано-Франківській області зняли на відео занедбане село Буркут. У минулому тут був відомий курорт, де колись лікувалися та відпочивали Леся Українка, Іван Франко, Ольга Кобилянська, Михайло Коцюбинський, Василь Стефаник та інші відомі люди. Ролик опублікував фотограф Рудчук у Facebook.

У минулому тут був відомий курорт, де відпочивали і лікувалися Леся Українка, Іван Франко, Ольга Кобилянська, Михайло Коцюбинський, Василь Стефаник та інші. В Івано-Франківській області зняли на відео занедбане село Буркут, де колись був курорт і тут відпочивали Леся Українка та Іван Франко. Ролик опублікував фотограф Рудчук у Facebook. "Село-привид у самому серці Карпат - Буркут", - підписано відео. Останні жителі села виїхали в 2008 році після паводків. Буркут відомий джерельною мінеральною водою. До Другої світової війни тут тривалий час був бальнеологічний курорт. Тут відпочивали та лікувалися Леся Українка, Іван Франко, Ольга Кобилянська, Михайло Коцюбинський, Василь Стефаник та інші відомі люди СПЕЦТЕМА: КОНФЛІКТ У НАГІРНОМУ КАРАБАСІ COVID-19 В УКРАИНЕ: ПОДТВЕРЖДЕНО 261034 +4768 ВЫЛЕЧИЛИСЬ 113507 УМЕРЛИ 4972 +85 ВСІ ТЕМИ Село-привид у Карпатах показали з повітря Корреспондент.net, 9 жовтня 2020, 17:11 00ЧИТАТИ НОВИНУ РОСІЙСЬКОЮ8560 Село-привид у Карпатах показали з повітря Фото: кадр из видео Покинуте село Буркут у Карпатах У минулому тут був відомий курорт, де відпочивали і лікувалися Леся Українка, Іван Франко, Ольга Кобилянська, Михайло Коцюбинський, Василь Стефаник та інші. В Івано-Франківській області зняли на відео занедбане село Буркут, де колись був курорт і тут відпочивали Леся Українка та Іван Франко. Ролик опублікував фотограф Рудчук у Facebook. "Село-привид у самому серці Карпат - Буркут", - підписано відео. Останні жителі села виїхали в 2008 році після паводків. Буркут відомий джерельною мінеральною водою. До Другої світової війни тут тривалий час був бальнеологічний курорт. Тут відпочивали та лікувалися Леся Українка, Іван Франко, Ольга Кобилянська, Михайло Коцюбинський, Василь Стефаник та інші відомі люди. Раніше повідомлялося, що в рамках програми Велике будівництво в Україні незабаром відкриються нові відремонтовані дороги до курортів на Чорному та Азовському морях. Також повідомлялося, що в Швеції продають село-курорт. Вартість незвичайної нерухомості сім мільйонів доларів. https://ua.korrespondent.net/ukraine/4282730-selo-pryvyd-u-karpatakh-pokazaly-z-povitria

Geplaatst door Sergey Novitsky op Zondag 11 oktober 2020

“Село-привид у самому серці Карпат - Буркут”, – підписав відео фотограф.

Буркут відомий джерельною мінеральною водою. До Другої світової війни тут тривалий час був бальнеологічний курорт. Останні жителі села виїхали в 2008 році після паводків.

Популярні новини зараз
"Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Покинуте село Буркут у Карпатах

Покинуте село Буркут у Карпатах

Нагадаємо, на Закарпатті у села Кужбеї, що загубилось високо в горах в оточенні смерек, немає вказівника, до нього непросто дістатися навіть позашляховиком. Це єдине село, яке, за офіційними даними, зникло з мапи Закарпаття за часів незалежної України. Однак, про нього згадують на Міжгірщині раз на рік – в день Різдва Іоанна Предтечі.

Дерев’яна церков, що дивом уціліла, заховалась між дерев у найвищій частині села. На щастя, її обійшов удар блискавки, що влучила поряд у великого дуба, обійшло полум’я «конфесійних чвар», як не обійшло дерев’яну церкву у сусідньому селі.

Раніше портал Знай.uа писав про те, що у мережі показали неймовірні фото Синевира на світанку: "Дух захоплює!"

Також портал Знай.uа писав, що непримітна з висоти церква на землі магічним чином зникає.

Також портал Знай.uа писав, що над Закарпаттям помітили живий ключ, птахи зворушливо попрощалися з людьми: "До весни"