74-річний американець живе в "залізній легені". Про це розповіли в сюжеті "Agenda Media".

У 1952 році, коли Олександру Полу було всього 6 років він заразився поліомієлітом. Практично за кілька днів захворювання завдало його організму непоправної шкоди і зробило його інвалідом.

Читайте Знай в Google News!

"Я відчув себе погано. Мама відразу все зрозуміла і поклала мене спати. Протягом наступних 5 днів я втратив все. Я не міг рухатися і ходити. І, нарешті, я не міг дихати. Моя діафрагма зруйнувалася. М'язи тіла теж були зруйновані " - розповів Олександр.

В результаті його позначили в так звану "залізну легеню" - апарат, який доставляє кисень в організм. Однак це не завадило Олександру прожити цікаве і повноцінне життя.

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Залізна легеня, кадр з відео: Facebook Agenda Media

Він навчився деякий час знаходиться без апарату і назвав цю техніку "жаб'ячим диханням".

Олександр дуже хотів вчиться і в 1959 році став одним з перших учнів в США, які отримали домашню освіту. Після цього він вступив до університету Далласа, де зміг відвідувати заняття в інвалідному візку завдяки "жаб'ячому диханню".

Також друзі часто брали його з собою на прогулянки і в клуби. Інвалідність не завадила йому відмінно проводити час і здобути освіту. Олександр став юристом і став працювати за фахом. Він навіть встиг одружитися і розлучитися.

У 2004 році "залізні легені" перестали обслуговувати і зняли з виробництва. На допомогу чоловікові прийшов інженер-аматор, який зміг відновити його пристрій.

Зараз Олександр Пол активно займається власною автобіографією і не має наміру здаватися,

Последний человек в «железном лёгком»

Американец пережил эпидемию полиомиелита, остался инвалидом, но не сдался

Geplaatst door Agenda.Media op Woensdag 1 juli 2020

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що пенсіонери показали різницю між Берліном і Києвом

Як повідомляв портал "Знай.uа", 23-річна дівчина закрила очі на вік, побудувала стосунки зі старим і народила від нього дитину

Також, "Знай.uа" писав, що під Дніпром хворих і людей похилого віку віддавали в рабство під виглядом лікування