Українці, щоб жити максимально повно і вільно, мають володіти двома мовами - безпосередньо українською та англійською.

Про це в ефірі українського телеканала заявили секретар Ради національної безпеки й оборони України Олексій Данілов.

Ведуча запитала, яке, окрім війни, питання хвилює чиновника найбільше, що стосується національної безпеки. Данілов відповів, що це система освіти в Україні “в широкому сенсі цього слова”.

“Ви знаєте, що я прихильник того, щоб у нас було дві мови в країні. Державна мова – українська, і обов’язково має бути англійська – мова нашого розвитку”, – заявив секретар РНБО.

Данілов вважає, що саме англійська - це мова, яку українці мають добре знати. Особливо це стосується тих громадян, які працюють в освітній галузі.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

“Треба розуміти, що весь світ науковий, діловий – це англійська мова, – пояснив свою позицію Данілов.

Слова секретаря РНБО про дві мови в Україні – на відео з 53-ї хвилини

З початком російської агресії поняття "біженець" стало дуже відомим і в Україні. За офіційними даними, зараз в Україні їх близько півтора мільйона, передає "Голос Америки". Багато українців були змушені покинути рідні домівки аби врятуватися. Біженка Лєда народилася в невеликому місті Судак, у неї завжди були проукраїнські погляди, тому їй довелося покинути рідну домівку.

"Я українка, в першу чергу. Те, що я кримчанка – я колись цього не обирала в дитинстві. Я українка. Крим – це частина України, все", - каже вона.

Нагадаємо, на Донбасі двоє бійців ЗСУ підірвалися на міні: сапери ДСНС розчистили майже вісім гектарів території

Як повідомляв портал "Знай.ua", на Донбасі загинув воїн ЗСУ: в ООС прозвітували про численні обстріли та загострення ситуації

Також "Знай.ua" писав, на Донбасі спостерігалася вогнева активність ворога: окупанти знову провокували ЗСУ, звіт ООС