Стали відомі нові деталі інциденту з призовником в Надвірній. Про це розповіли у виданні "ПІК".

Повідомляється, що вчора у Надвірній працівники військкомату помістили в автомобіль молодого хлопця і спробували виїхати. Однак небайдужі перехожі перекрили їм виїзд автомобілем і оточили їх.

На місце події прибули співробітники поліції, які спробували залагодити конфлікт.

"Поліцейські намагалися врегулювати конфліктну ситуацію, спілкувалися з людьми, які зібралися на місці події. Ніяких спільних відпрацювань поліції разом з військкоматом не було. Поліцейські нікого не затримали і складати протоколи не було підстав", - розповіла начальник сектору комунікації поліції в області Христина Максимчак.

Жителі Надворой не дали забрати хлопця до військкомату, фото: Facebook Типова Надвірна

Популярні новини зараз
Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

В обласному комісаріаті розповіли, що хлопець, 1999 року народження був сповіщений про зобов'язання з'явиться у військкомат. Крім цього, він не раз ухилявся від військової служби. Також йому повідомляли, що за це передбачена кримінальна відповідальність.

"За словами військових, громадянин почав реагувати на повідомлення неадекватно, видавав себе за іншу особу, а також здійснював агресивні дії. На місце викликали поліцію. Також прибув батько призовника і влаштував словесну перепалку зі співробітниками поліції. Під час цього конфлікту сам хлопець втік." - розповіла начальник прес-служби Івано-Франківського обласного військкомату Юлія Гамма.

Також Юлія Гамма додала, що хлопець відмовився показати працівникам військкомату посвідчення особи. При цьому, військові знають його особисто, оскільки вже спілкувалися з ним раніше. Крім того, порядку приносили хлопця додому, проте рідні говорили, що він перебуває за кордоном.

В даний момент співробітники військкомату передали документи по цій справі в поліцію.

Жителі Надворой не дали забрати хлопця до військкомату, фото: Facebook Типова Надвірна

Нагадаємо, що молодому львів'янину загрожують грати за відмову носити берці.

Як повідомляв портал "Знай.uа", у Києві студентів насильно "голять" у військкоматах.

Також, "Знай.uа" писав, що Зеленського закликають зробити службу в армії виключно за контрактом.