У МОЗ склали правила роботи шкіл на Прикарпатті в умовах пандемії COVID-19. Про це на прес-брифінгу розповів глава міністерства Максим Степанов.

Він повідомив, що при складанні правил у МОЗ орієнтувалися на країни Європи і спробували взяти з їхньої практики все найефективніше.

Насамперед, обов'язковою умовою для роботи шкіл буде вимірювання температури учнів і вчителів. При температурі 37,2 і вище, учні та вчителі не будуть допущені до процесу навчання.

Крім того, батьки, які приводять дітей у школу, в обов'язковому порядку повинні використовувати маски і антисептики. Це умова також стосується і учнів.

"Разом з МОН ми аналізуємо ситуацію, в тому числі дивимося, як це закордоном, хочемо взяти кращі практики. Можу сказати, що буде обов'язкове вимірювання температури для працівників, дітей. При 37.2 і вище, ні працівники, ні діти, не будуть допускатися до роботи та навчання. Батьки, які приводять дітей у школу, повинні користуватися масками, коли заходять до школи. У школі повинні бути антисептики і діти повинні ними користуватися", - сказав Максим Степанов.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

В кінці звернення він додав, що ці правила ще будуть доопрацьовуватися і, можливо, вже наступного тижня вони будуть подані на розгляд в Кабінет Міністрів.

Нагадаємо, що МОЗ показало, як будуть перевіряти школярів з 1 вересня. Як виявилося, українські школярі тепер повинні будуть прийняти нові правила для відвідування навчальних закладів з початку осені. Зокрема, обговорюється діяльність медпрацівника в школах та проведення температурних скринінгів.

Як повідомляв портал "Знай.иа" Українських школярів поділять на 4 групи. З'явилася інформація, що на наступному засіданні українського уряду буде остаточно затверджена форма навчання школярів з 1 вересня 2020 року. Однак до настання цього періоду прес-служба відомства поділилася вже створеними напрацюваннями та правилами.

Також,"Знай.иа" писав, що МОЗ пояснило тонкощі роботи шкіл з вересня. В навчальних закладах України обов'язково будуть вимірювати температуру і користуватися масками.