На Прикарпатті виявили рештки літака Другої світової війни. Про це розповіли в сюжеті видання "Суспільне".

Повідомляється, що група "Пошук літаків Другої світової війни в Україні", в складі 13 осіб, змогла знайти місце падіння німецького літака Heinkel-111 в горах Долинщини.

Історію падіння цього літака вивчали три роки. За результатами досліджень вдалося з'ясувати, що він летів з Польщі в Україну, однак під час польоту щось пішло не так і літак розбився.

“Літак Heinkel-111 летів орієнтовно в район Чернівців. Через погодні умови він врізався в гору. Пілоти загинули на місці. Ми знайшли їх кістки, особисті речі та ідентифікаційні номери, за якими визначили імена”, – розповів учасник пошукової групи Риштун Андрій.

Деталі знайденого літака, кадр з сюжету Суспільного: YouTyube

Популярні новини зараз
Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Учасники пошукової групи знайшли жетон пілота, підошви взуття, фрагменти парашута, генератор Bosh, деталі шасі, частини двигуна і вихлопної системи.

Також вчені відмітили місце падіння і встановили на ньому таблицю на якій написані імена загиблих пілотів. Всі знайдені деталі літака будуть розміщені в музеї збитих літаків.

Табличка з іменами загиблих, кадр з сюжету Суспільного: YouTyube

Варто зазначити, що раніше, в цій же місцевості, група дослідників виявила останки ще одного німецького літака Junkers-52.

Нагадаємо, Археологи в Києві розкопали унікальний дохристиянський некрополь.

Як повідомляв портал "Знай.uа" вчені знайшли герметичний свинцеву труну віком у півтора тисячоліття

Також,"Знай.uа" писав, що археологи назвали справжнє призначення "Стіни Чингісхана"