На Франківщині локализируют випадок виникнення сказу у тварини. Про це розповіли в Держпродспоживслужбі області.

Повідомляється, що у собаки, яка належала жителю смт. Верховина виявили сказ.

"Захворювання виявлено за результатами лабораторного дослідження методом люмінесцентної мікроскопії (звіт про результати дослідження патологічного матеріалу від 10.06.2020 р. № 001157 п. м./20.)" - сказано в повідомленні.

З метою проведення заходів по ліквідації захворювання було проведено нараду Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Верховинській районній держадміністрації.

На даному засіданні був затверджений план заходів щодо ліквідації сказу в рамках якого селище Багни Верховинського району було визнане "неблагополучною територією."

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Також, згідно чинної інструкції, були введені і карантинні обмеження для боротьби зі сказом.

У зв'язку з цим співробітники служби звернулися до власників тварин:

  • Щорічно перевіряти стан домашніх тварин та проводити щеплення проти сказу.
  • Якщо у тварини з'явилися ознаки хвороби, - негайно доставити його у ветеринарну клініку і проінформувати про це службу ветеринарної медицини.
  • У разі контакту домашньої тварини з представниками дикої фануни — попередити фахівців з метою попередження зараження і загибелі вихованця.

Нагадаємо, раніше під Запоріжжям дитину покусала злий собака.

Як повідомляв портал "Знай.uа" експерти розповіли, що робити при укусі собаки.

Також "Знай.uа" писав, що у Львові дика лисиця влаштувала собі екскурсію по місту.