З приходом спеки стає дуже актуальним такий напій, як квас. Він дуже добре втамовує спрагу і допомагає впоратися з перегрівом тіла. Однак, не всім по душі квас з магазину і багато хто не знає, як зробити його в домашніх умовах.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяУчасник кулінарного шоу "Майстер шеф" Євген Клопотенко вирішив поділитися рецептом смачного домашнього квасу на своєму порталі "klopotenko.com".
Квас відмінно тонізує, має приємний смак, може використовуватися як самостійний напій або як основа для ще однієї популярної страви в жарку погоду — окрошки.
Для приготування необхідно підготувати прості інгредієнти:
- Бородинський хліб — 400 грам.
- Цукор — 150 грам.
- Дріжджі (живі) — 10 грам.
- Вода — 2 — 2,5 літра.
Покроковий спосіб приготування квасу:
1. Поріжте бородинський хліб на кубики розміром приблизно 1,5 сантиметри.
2. Трохи підсушіть порізаний хліб на сковорідці без масла, доки він не підсохне і не візьметься скоринкою.
3. Відріжте 10 грамів дріжджів.
4. Покришіть дріжджі руками в тарілку (чим краще вони будуть подрібнені, тим швидше розчинятися).
5. Додайте до дріжджів 100 мілілітрів води і 2 столові ложки цукру. Помішуйте, доки цукор не розчинитися у воді повністю.
6. Покладіть кубики хліба в трилітрову банку в якій відкручується кришка.
7. Додайте в банку суміш з дріжджами і цукром, після цього долийте води до верху банки. Не дуже щільно закрийте банку кришкою і залиште на 12 годин при кімнатній температурі.
8. Процідіть квас з допомогою сита, розлийте в банки або пляшки, накрийте кришками і поставте в холодильник. Напій може зберігатися в холодильнику до 10 днів.
Нагадаємо, раніше в мережі опублікували протсой рецепт домашніх пиріжків.
Як повідомляв портал "Знай.uа" в мережі розповіли, як правильно готувати домашні свинячі реберця з картоплею.
Також "Знай.uа" писав, що Ектор Хименос Браво поділився рецептом булочок з корицею.