Лісники в Карпатах повертають вівчарство. Про це повідомили у виданні "Бриз".

Для розведення овець лісники орендували Луковицю, яка розташована на висоті 1300 метрів над рівнем моря і має площу 268 гектарів.

Для вівчарів вони побудували спеціальний будинок-стайню, а в Гостівецкому лісництві побудували зимівник для тварин.

Починаючи з середини травня до ранньої осені п'ять вівчарів займаються випасом табуна з більш ніж сотні вівць.

Вівці не вибагливі тварини і можуть випасатися в ярах або неплодотворных територіях. На таких землях зазвичай з'являються різні шкідники, з якими вівці допомагають впоратися.

Популярні новини зараз

Скандальна Шуригіна дозволила поцілувати себе в інтимне місце просто на камеру

Вулицями Львова прогулювався рогатий "турист" – нікого не боїться

Обурення мітингувальників накрило Зеленського на Одещині: "За що ти нас вбиваєш?"

У Києві "гола" водій тролейбуса накинулася з кулаками на пасажира – "Маю право!"

Показати ще

Проте, насамперед, з допомогою цих тварин люди створюють корисну продукцію: м'ясо, шерсть і молоко.

М'ясо овець використовується як самостійний продукт для приготування різних страв.

Овече молоко дуже корисне, з нього також виготовляють смачні і улюблені багатьма сири (бринзу, будз, вурду).

Овеча шерсть, дуже щільна і добре зберігає тепло. Тому її використовують для виготовлення курток, светрів, теплих ковдр, килимів, пледів і тому подібне.

Варто зазначити, що за останні роки галузь вівчарства переживає не найкращі часи і є не дуже популярною.

Причиною цього є зниження цін на вовну, відмова працювати з цією сировиною на декількох ткацьких комбінатах країни, великі ціни на корм і погані умови праці для пастухів.

Вівчарство в Карпатах, фото: видання БРІЗ

Нагадаємо, раніше у Карпатах випав сніг в кінці весни.

Як повідомляв портал "Знай.uа" українські курорти відкриються після карантину.

Також "Знай.uа" писав, що синоптики склали прогноз погоди на червень.