В понеділок, 25 травня, у віці 64 роки, помер відомий український історик Василь Романюк. Про це повідомив мер Івано-Франківська Руслан Марцінків на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Голова Франківська висловив співчуття близьким історика і додав, що про нього назавжди залишаться гарні спогади.

“ВІЧНА ПАМ'ЯТЬ. Прикарпаття втратило відомого історика та краєзнавця. Вчора перестало битися серце Василя Романюка. Нехай втіхою для рідних і близьких стане світла пам'ять про покійного.” - написав Руслан Марцінків.

ВІЧНА ПАМ'ЯТЬ Прикарпаття втратило відомого історика та краєзнавця. Вчора перестало битися серце Василя Романюка. Нехай розрадою для рідних та близьких стане світла пам' ять про покійного.

Geplaatst door Руслан Марцінків op Dinsdag 26 mei 2020

Популярні новини зараз
Обличчя заросло волоссям: 26-річна африканка раптово перестала голитися і отримала вау-ефект Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

На порталі Національного корпусу повідомили, що причиною смерті Романюка став серцевий напад.

Історик мав активну громадянську позицію і хотів змінити країну на краще, чим і заслужив повагу багатьох українців. Крім того, він був автором багатьох книг і отримав безлічі нагород.

Варто відзначити, що Василь Романюк – лауреат обласної премії ім. В. Вагилевича (2006), лауреат міської премії ім. І. Франка (2019) в області літератури. Він також посів друге місце на першому фестивалі "Червона рута" (в номінації "авторська пісня").

Панахиду за Василя Романюка запланували на 27 травня, на 11:00 в Старих Богородчанах за адресою вулиця Надречная 46.

Василь Романюк, фото: Національний корпус

Нагадаємо, раніше Україна втратила легендарного письменника.

Як повідомляв портал "Знай.uа" в Запоріжжі дитина померла після падіння з вікна.

Також Знай.uа" писав, що у Львові вірус забрав життя відомого лікаря.