Багато людей обожнюють піцу, однак не всі можуть добре приготувати її вдома. У виданні "Тішка" опублікували рецепт домашньої піци і розповіли про головні нюанси приготування цієї страви.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяПовідомляється, що головним нюансом для приготування смачної піци є не начинка або тісто, а процес випічки.
Піцу випікають у печі на дровах при температурі від 450 до 550 градусів за цельсієм протягом однієї хвилини. Завдяки цьому піца виходить з хрусткою еластичним прошарком всередині. Однак досягти подібного ефекту вдома дуже складно.
Для цього рекомендується ставити піцу в максимально розігріту духовку і використовувати спеціальні режими приготування з вентиляцією, які є в кожній сучасній духовці. Важливо, щоб духовка провітрювалася, інакше волога осяде на піці і вона не буде хрусткою.
Для приготування необхідні інгредієнти:
Тісто:
-
300г (2 повних склянки) борошна
-
2 ч. л. цукру
-
0,5 ч. л. солі
-
0,8 склянки води (160 мл)
-
2 ст. л оливкової олії
-
1 ч. л. сухих дріжджів
Начинка:
-
300 г шинки або балика
-
200 г моцарели
-
20-30 г пармезану
-
1 середній свіжий помідор
-
15-20 оливок
Соус:
-
1 ст. л. томатної пасти
-
3-4 ст. л. води
-
0,3 ч. л. солі
-
0,5 ч. л. цукру
-
1 ч. л. сухого орегано
-
2 ст. л. оливкової олії extra virgin (для змазування тіста)
Спершу необхідно просіяти борошно через сито, додати дріжджі, цукор, сіль і все це перемішати. Потім додати воду і оливкове масло, після чого замісити тісто, накрити його кришкою і залишити на півтори години.
За цей час необхідно нарізати начинку великими і тоненькими шматочками.
Далі потрібно додати на противень лист фольги і змастити оливковою олією, розкатати тісто і викласти його. Тісто спершу необхідно змастити соусом, потім викласти начинку і посипати тертим сиром.
Потрібно Випікати в розігрітій духовці при 250 — 300 градусах протягом 7 — 12 хвилин.
Нагадаємо, раніше в мережі опублікували рецепт казахського бешбармака.
Як повідомляв портал "Знай.иа" в мережі опублікували рецепт смачних печінкових котлет.
Також Знай.иа" писав, як правильно вибрати крабові палички.