Багато людей обожнюють піцу, однак не всі можуть добре приготувати її вдома. У виданні "Тішка" опублікували рецепт домашньої піци і розповіли про головні нюанси приготування цієї страви.

Повідомляється, що головним нюансом для приготування смачної піци є не начинка або тісто, а процес випічки.

Піцу випікають у печі на дровах при температурі від 450 до 550 градусів за цельсієм протягом однієї хвилини. Завдяки цьому піца виходить з хрусткою еластичним прошарком всередині. Однак досягти подібного ефекту вдома дуже складно.

Для цього рекомендується ставити піцу в максимально розігріту духовку і використовувати спеціальні режими приготування з вентиляцією, які є в кожній сучасній духовці. Важливо, щоб духовка провітрювалася, інакше волога осяде на піці і вона не буде хрусткою.

Для приготування необхідні інгредієнти:

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Тісто:

  • 300г (2 повних склянки) борошна

  • 2 ч. л. цукру

  • 0,5 ч. л. солі

  • 0,8 склянки води (160 мл)

  • 2 ст. л оливкової олії

  • 1 ч. л. сухих дріжджів

Начинка:

  • 300 г шинки або балика

  • 200 г моцарели

  • 20-30 г пармезану

  • 1 середній свіжий помідор

  • 15-20 оливок

Соус:

  • 1 ст. л. томатної пасти

  • 3-4 ст. л. води

  • 0,3 ч. л. солі

  • 0,5 ч. л. цукру

  • 1 ч. л. сухого орегано

  • 2 ст. л. оливкової олії extra virgin (для змазування тіста)

Спершу необхідно просіяти борошно через сито, додати дріжджі, цукор, сіль і все це перемішати. Потім додати воду і оливкове масло, після чого замісити тісто, накрити його кришкою і залишити на півтори години.

За цей час необхідно нарізати начинку великими і тоненькими шматочками.

Далі потрібно додати на противень лист фольги і змастити оливковою олією, розкатати тісто і викласти його. Тісто спершу необхідно змастити соусом, потім викласти начинку і посипати тертим сиром.

Потрібно Випікати в розігрітій духовці при 250 — 300 градусах протягом 7 — 12 хвилин.

Піца в противні, фото: Tishka

Нагадаємо, раніше в мережі опублікували рецепт казахського бешбармака.

Як повідомляв портал "Знай.иа" в мережі опублікували рецепт смачних печінкових котлет.

Також Знай.иа" писав, як правильно вибрати крабові палички.