В Івано-Франківському обласному лабораторному центрі опублікували результати досліджень впливу автотранспорту на чистоту повітря.

Дослідження проводилося в Івано-Франківську та деяких населених пунктах області.

Так, були опубліковані вулиці Франківська, на яких було перевищено кількість забруднюючих повітря речовин.

Вміст оксиду вуглецю: вулиці Довга – Галицька, Вовчинецька, Мартинця – Вітовича, Галицька – Дністровська, Привокзальна;

Вміст діоксиду азоту: перехрестя вулиць Галицька-Тролейбусна-Центр, вул. Привокзальна, Вовчинецька, Дністровська, Тарнавського, Залізнична, Незалежності, Довга;

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

За змістом пилу: перехрестя вулиць Галицька-Тролейбусна-Центр, Вовчинецька, Галицька, 65, Дністровська, Незалежності, Залізнична.

Перевищення були незначні і варіювалися від 1,1 — 1,5 ГДК. В основному, найбільш забруднене повітря був зафіксований на перехрестях, біля вокзалів і транспортних розв'язок.

Про ці показники інформували органи місцевої влади.

Повідомляється, що для досліджень, в 2019 році, відібрали 1305 проб атмосферного повітря. З них 270 (2,1%) не відповідають гігієнічним стандартам "Допустимих концентрацій хімічних і біологічних елементів в атмосферному повітрі населених місць".

Нагадаємо, раніше вчені встановили зв'язок між різноманітністю парків та імунітетом людини.

Як повідомляв портал "Знай.uа" магнітні бурі завдадуть два потужних удари по українцям.

Також Знай.uа" писав, що в Запоріжжі цілий квартал задихається через відходи заводу.