В Івано-Франківську ніч була ясною і зоряної, а ближче до ранку на небо наповзли важкі хмари. Вони не покинуть небо до самої ночі, зазначають синоптики сайту Sinoptik.

Снігу або інших опадів 2 січня в Івано-Франківську не очікується, а повітря вдень прогріється до 3 градусів вище нуля. Вночі термометри покажуть заморозок до 1 градуса нижче нуля.

Найтепліше 2 січня в Івано-Франківську було в 1984 році, коли термометри «доповзли» до 11 градусів вище нуля. А найхолодніше – в 1963 році, коли вдарив мороз більше 22 градусів.

Погода в Україні 2 січня, Укргідрометцентр

Згідно православних святцях, в цей день відзначали день пам'яті святого Ігнатія Богоносця.

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Вважалося, що якою буде погода 2 січня, таким буде і весь серпень. Чим сильніші морози у цей день, тим спекотнішим буде в останній місяць літа. Іній на гілках дерев обіцяв ясну, суху погоду в найближчі кілька днів.

Наші предки в день Святого Ігнатія носили навколо будинку ікони – вважалося, що це відлякає від житла нечисть. Садівники виходили в сад і трясли дерева, щоб влітку вони дали хороший урожай. Зоряне і чисте небо в ніч на 2 січня обіцяло багатий урожай кавунів та іншої баштану. Якщо синички голосно щебечуть, чекайте непроглядний туман до кінця місяця.

Нагадуємо, що протягом 2019 року погода в Україні відновила чимало температурних рекордів, деякі з яких трималися більш століття.

Як повідомляв портал Знай.uа, синоптики попереджають, що холодної зими в Україні може не бути.

Також портал Знай.uа писав, що в українських Карпатах на горі Піп Іван Чорногірський температура повітря становить -11 градусів морозу.