Сьогодні, 21 жовтня, в Івано-Франківську відбулася щотижнева нарада голови облдержадміністрації Дениса Шмигаля з керівниками структурних підрозділів ОДА та територіальних органів виконавчої влади.

На нараді обговорювали осінній призов, який юнаки відверто ігнорують та уникають. Військовий комісар поскаржився, що з 460 чоловіків до армії відправили 170.

"Виклику підлягає 25 тисяч людей. І це смішно, що з такої кількості ми не можемо призвати 460 чоловік. Ми викликали 4 тисячі, з них більше 2 тисяч не з'явилося. А поліція не надто хоче нам допомагати. Всі ігнорують, ніхто не хоче йти", – розповів Володимир Ярмошук, військовий комісар Івано-Франківської області.

Денис Шмигаль зазначив, що чоловікам має бути соромно, що вони уникають служби в армії, це свідчить про те, що в суспільстві є проблеми, які потрібно негайно вирішувати.

"Адже ходити по хатах, виловлювати хлопців і так далі – це смішно, так не має бути. Треба змінювати ситуацію", – додав Шмигаль.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Володимир Ярмошук, підмітив, що така ситуація зараз і у сусідніх областях – Львівській, Волинській тощо. Осінній призов майе зірвано, немає кому служити, всі або хворі, або ховаються по свох "норах".

Денис Шмигаль попросив представників РДА провести інформаційну роботу серед призовників, щоб змінити цю ситуацію.

Нагадаємо, осінній призов у Франківську в розпалі: скільки новобранців взули берці

Як повідомляв раніше Знай.ua, у Тернополі влаштували нічну облаву на призовників, розлючені батьки штурмують військкомат: подробиці "з поля бою"

Також Знай.ua писав про те, що йшов шостий рік війни: у військовій частині Нацгвардії помітили товари з Росії, фото