На Прикарпатті спільними зусиллями співробітників Інституту археології НАН України та Національного заповідника "Давній Галич" у вересні проводились розкопки ділянок неолітичного поселення Темирівці-І.

Взялися шукати поселення в селі Темирівці Галицького району Івано-Франківської області. Розкопи охопили площу в 6 м2 . Під час досліджень встановили, що віднайти все до дрібниць не можна, через траншеї, що були прориті на початку 20 ст., але вдалося знайти об'єкти, темно-сірого, темно-коричневого кольорів, фрагменти керамічного посуду, деревне вугілля та вироби з кременю. Знахідки, через особливості грунту, детально важко відтворити, через часткову їх руйнацію.

Наступного року планують продовжити розкопи та охопити ширшу площу для дослідження.

В роботі експедиції взяли участь: С. Теліженко (н.с. ІА НАН України), Т. Ткачук (завідуючий археологічним відділом НЗ «Давній Галич»), І. Креховецький (н.с. НЗ «Давній Галич»), А. Фіголь (м.н.с. археологічного відділу НЗ «Давній Галич»).

Нагадаємо, археологи знайшли безцінну знахідку, зберігалася 2000 років: мистецтво, яке не підвладне часу

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Як повідомляв раніше Знай.ua, "Витрiпували людський мозок": пiд Франкiвськом вiдкопали сотнi понiвечених людських тiл, - не маємо права забути

Також Знай.ua писав про те, що археологи нашли место, где видели воскресшего Иисуса: это изменит историю