В Івано-Франківску триває Асамблея кільця європейських ковальських міст. Тому сьогодні, 20 вересня, відбудеться конкурс "Юний коваль міста" для учнів старших класів.

Задання для конкурсу: створити ковальський виріб – серце.

"Ми проводимо майстер-клас для учнів загальноосвітніх шкіл міста. Участь в ньому мають взяти 34 дитини, які виготовлятимуть сердечка. Потім ми відберемо три кращі роботи" – каже директор Івано-Франківського вищого професійного училища №21 Михайло Баб’як.

Директор також зауважив, що не всі діти, займались до цього ковальством, так, що їм пощастило в тому, що їх навчатимуть такі майстри.

Популярні новини зараз
Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки
Показати ще

Майстер з ковальства Сергій Баб’як розповідає, що займатись ковальством важка справа, але всі учні підходять до цього з усією відповідальністю та великим інтересом до справи.

Конкурс закінчиться о 16:00, потім обиратимуть кращого юного коваля тав нагородять грою "Франківський пан", а також відзнакою, яку зробили ковалі.

Нагадаємо, Степану Бандері - 60: у Франківську покажуть, що лідер УПА тримав у руках перед смертю

Як повідомляв раніше Знай.ua, 21 серпня: яке сьогодні свято - історія і традиції

Також Знай.ua писав про те, що 20 вересня: яке сьогодні свято - історія і традиції