Нещодавно на форумі "Ялтинської європейської стратегії" виступив президент України Володимир Зеленський, він закликав іноземних інвесторів вкладати свої гроші в економіку України. Серед запропонованих президентом проектів – івано-франківський "Промприлад.Реновація".

Зеленський наголосив, що Україна відкрита до співпраці та має, що запропонувати.

"Є чим за цим столом вас пригостити. Це ряд проектів, куди під мої особисті гарантії, гарантії захисту я запрошую іноземний бізнес. Це енергетика, інфраструктура, прозорий обіг земель. У нас багато ідей, це не все. Є ще десерт, вишенька на торті, і я з вашого дозволу назву декілька проектів, які хотів би вам проанонсувати", – сказав Зеленський.

Президент перелічив ці проекти:

  • Іригації землі у південних регіонах України – перетворення пустельних земель у родючі.
  • Міжуніверситетський ІТ-кластер у Харкові – місті, де найбільша кількість студентів.
  • Центр кіновиробництва у Києві.
  • Новий курорт на узбережжі Чорного моря – «нове українське місто з нуля».
  • Проєкт нових гірськолижних курортів у Славському і Боржаві – «Карпати великі, і в нас є гігантський потенціал стати східноєвропейськими Альпами», – заявив Зеленський.
  • Імпакт-інвестування. "Промприлад.Реновація" в Івано-Франківську – проєкт на перехресті мистецтва, освіти і бізнесу – «прототип перезавантаження економіки в усіх регіонах України».
  • Острів Хортиця – серце козацтва.
  • Масштабний парк розваг для гостей східної і центральної Європи.

В своїй промові президент сказав, що Україна - це вигідне капіталовкладення і те, що ми раді будемо інвестиціям, які розвиватимуть нашу країну та піднімуть її на вищий економічний рівень.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Керівник проєкту "Промприлад.Реновація" Юрій Филюк на своїй сторінці у Facebook поділився приємною новиною.

"Каже президент зі сцени YES, що Promprylad.Renovation стане моделлю розвитку нової економіки в містах України", – написав Филюк.

Нагадаємо, рада розпустила ЦВК: що буде з учасниками комісії
Як повідомляв раніше Знай.ua, Зеленський знайшов єдиний спосіб закінчити війну на Донбасі: "Повернемося переможцями"

Також Знай.ua писав про те, що Зеленський замовив слівце: Кабмін назвав нового губернатора Дніпропетровщини