Сьогодні Франківщиною гулятимуть хмари, а сонце буде гратись з мешканцями області у піжмурки.

Погода залишиться теплою, тож не варто поспішпти діставати парасольки.

Вночі 13 вересня варто очікувати досить прохолодної температури: 10 - 13 градусів вище нуля. Вранці повітря нагріється до 17 градусів за Цельсієм, а вже вдень франківці відчують значне підвищення температури повітря - до 23 градусів по області.

Популярні новини зараз
Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки
Показати ще

Вітер незначний, 2-3 метри за секунду, дутиме із північного заходу.

За народним календарем сьогодні – день Купріяна або Журавлине віче. Вважалося, що в цей день журавлі збираються на болоті і вирішують, куди їм летіти на зимівлю. Також 13 вересня люди починали збір журавлини. Існувало правило, за яким цю ягоду можна було збирати раніше 13 вересня, тому що жінки могли стати безплідними, а чоловіки – втратити розум. Також в цей час люди збирали урожай моркви, буряка і картоплі.

Народні прикмети на 13 вересня.

Журавлі летять неспішно – осінь буде теплою.

Почути журавлиний крик – до дощу.

Журавлі летять високо – зима буде суворою.

Нагадаємо, що команда зоологів з Національного музею природної історії США виявили в Амазонці новий вид вугра з рекордним показником електричної напруги.

Як повідомляв портал Знай.ua, за останні 100 років спостережень погоди по всій планеті середня температура повітря, збільшилася майже на 2 градуси.

Також Знай.ua писав про те, що до кінця робочого тижня, згідно з прогнозом, погода в Україні буде ще літньою.